Taller de Pràctica Literària

TALLER DE PRÀCTICA LITERÀRIA
Curs 2021/22
T’agradaria escriure una novel·la?

 

Dilluns de 18.30 a 20.00h
Preu: 54€ no membres / 44€ membres
(Un curs cada trimestre de l’any)
Professor: Francesc Rovira Llacuna
Més info: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Definició
Donar les eines necessàries al alumne per realitzar una novel·la creativa a partir de estratègies i recursos literaris.

 

Continguts
Practicarem la narrativa i assajarem diverses tècniques literàries, com per exemple:

  • La utilització del llenguatge visual amb preferència sobre l’abstracte, per aconseguir que el lector “vegi” personatges que parlen, es mouen, fan coses i els hi passen coses en un entorn determinat.
  • Practicarem la descripció de l’entorn a mida que l’escena avança, evitant mostrar al lector una fotografia estàtica del paisatge.
  • Farem el mateix amb els personatges: aconseguir que es donin a conèixer ells mateixos a mida que actuen, gesticulen i parlen. De passada, practicarem diverses tècniques per a crear-los.
  • Practicarem les diverses formes que pot adquirir el diàleg.
  • Veurem com podem infondre tensió narrativa al nostre relat, de manera que el lector es mantingui impacient per saber què vindrà a les properes pàgines. En poques paraules: aconseguir que la narració “enganxi”.
  • Practicarem les diverses veus i perspectives que pot adquirir el narrador i els diversos registres que pot tenir la seva veu: irònic, humorístic, dramàtic...
  • Narrarem escenes “pujades de to” sense incórrer en vulgaritats ni emprar un llenguatge obscè, evitant les anomenades “paraules de quatre lletres”.
  • Tractarem les retrospeccions: la manera d’avançar i retrocedir en el temps de la narració sense desorientar al lector.
  • Practicarem tècniques per que el nostre relat resulti versemblant.
  • Veurem com una mateixa història es pot narrar de prop, emprant primers plans dels personatges, o de lluny, com en vista aèria.

 Tant els assistents com el monitor poden escriure indistintament en català o en castellà.

Objectius
Practicar la narrativa -ja sigui novel·la o relat- assajant tècniques per aconseguir una narració amena que mantingui l’interès del lector.

 

Públic
Escriptors de qualsevol edat que vulguin assajar tècniques per a millorar la seva narració i també aquells que, no havent escrit mai, els agradaria posar a prova les seves aptituds.

 

Materials
Un dels avantatges que tenim els escriptors respecte als practicants de la majoria d’arts és que el nostre material no ens costa ni un euro. Les paraules del diccionari són totes al nostre abast i ningú no ens cobrarà drets d’autor per a fer-les servir. 

Només caldrà tenir adreça de correu electrònic, perquè el monitor pugui enviar  a cada participant els comentaris del seu text.