1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Tallers 2013/14

TALLERS D'ARTS PLÀSTIQUES PER ADULTS


Taller d'arts plàstiques:"Les mans que miren"
Dilluns i dimecres de 18:00 a 20:00h
Professora: Nati Ayala

Ens apropem a les diferents tècniques i conceptes que conformen l'expressió plàstica, partint de la idea que dibuixar i pintar són equivalents a pensar.

Tant el dibuix com la pintura són activitats que ens plantegen sempre preguntes, és a dir, ens fan repensar conceptes, idees, judicis, etc. Aquests coneixements tècnics i conceptuals han de servir per a fer-nos descobrir altres realitats, i crear-ne de noves. Una línia pot ser només una línia; però també pot ser un riu o un cavall; pot córrer molt o poc, pot tenir llum i portar l'ombra als peus. Pot venir a veure'ns o allunyar-se de nosaltres, etc.

Tota pràctica porta implícita la modificació dels referents, per petits que siguin, i cada tècnica a la vegada enriqueix aquestes modificacions, perquè aporta la seva pròpia característica.

Dirigit a qui vulgui iniciar-se o ampliar coneixements en el camp de les arts plàstiques, des del concepte, al paper.  

Taller de Nu: "Dibuixant la vida"
Dilluns i dimecres de 18:15 a 20:15h
Professora:Montserrat Morros

El taller de Nu facilita la comprensió de la figura humana i la pràctica del dibuix. Les postures adoptades pels models expliquen equilibris, torsions, estiraments i tensions; emeten missatges que cada dibuixant percep de manera diferent i tradueix a través del traç, línia o taca, utilitzant variats estris gràfics. Al llarg de l'any, les sessions s’organitzen   alternant el temps de duració de les poses, (3’, 5’, 8’, 10’, 15’, 20’, 30’). Diversos eixos temàtics vertebren les sessions: la dansa, la lectura, les arts marcials, la recreació de la figura protagonista d’obres conegudes... En algunes ocasions es fixa l’atenció en una zona concreta del cos, com el cap/rostre, les mans o els peus, en altres s’incideix en la sequència d’una sèrie de moviments encadenats. Es cerca tant un treball d’observació de l’estructura del cos, de les seves mesures i proporcions i del seu centre de gravetat, com de l’expressivitat del moviment i de la valoració del volum. La relació figura-fons, espais negatius i positius ajuda a dibuixar la figura. Dirigit a persones que tinguin un mínim de coneixements en dibuix o pintura. S'hi pot assistir també a través de sessions soltes amb els abonaments (5 sessions). 

Taller de dibuix artístic
Dimarts de 10:00 a 12:00h
Professora: Montserrat Morros

Aprendre a dibuixar és aprendre a mirar, a transformar la percepció i el pensament en una imatge. Conèixer la tècnica i el comportament de diferents materials així com valorar el paper de la línia i de la taca, de la llum i de l’ombra, ajuda a construir les formes observades en un espai bidimensional.
S’investigarà en l’estructura, l’encaix, la forma, el volum i la composició (carbonet, grafit, cretes, tinta, aquarel·la, gouache...). Es plantejaran diverses propostes temàtiques (objectes i elements orgànics, paisatge, figura, retrat i autoretrat, dibuix d’imaginació...) tot i respectant els interessos i el ritme d’aprenentatge de cada participant al taller, de manera que cadascú vagi desenvolupant poc a poc la seva pròpia línia.
Dirigit a qui vulgui iniciar-se o ampliar coneixements en el camp del dibuix artístic. 

Taller de tècniques aquoses
Dimarts i dijous de 18:15 a 20:15h
Professora: Montserrat Morros

Obert a totes aquelles persones que vulguin aprofundir en les tècniques aquoses (aquarel·la o acrílic), a través de diferents propostes de treball que permeten explorar tot el potencial expressiu de les técniques relacionades amb l'aigua. En aquest taller s’introdueixen les tècniques bàsiques de l’aquarel·la i de la tinta. S’incideix en la progressiva descoberta de les múltiples possibilitats d’aquests mitjans treballant a partir d’imatges mentals, de fotografies, de poesies o d’elements reals.  L’interès en aconseguir expressar l’estat d’ànim de l’obra, suggerint una lluminositat, un moviment, un misteri, un sentiment o una emoció, vertebra el taller. L’objectiu és que cadascú pogui experimentar i descobrir un camí propi que expressi la seva personalitat, les seves inquietuds o els seus desitjos, i que pugui “dialogar” amb els resultats aconseguits (valorar, cercar la idea que l’impulsa, transmetre-la, ser flexible, aprofitar l’atzar, conèixer l’obra de diversos autors...)Dirigit a qui vulgui iniciar-se o aprofundir en aquestes tècniques i introduir-se poc a poc, i al seu ritme, en un procés personal. 

TALLERS D'ARTS PLÀSTIQUES PER PETITS I JOVES


 "Expressa't" 

De 5 a 10 anys.
Divendres de 18:00 a 19:00h
Professora: Núria Cabrera

Taller de dibuix per a nens i nenes  on es pretén estimular la capacitat expressiva de cada nen. Aprenent les nocions básiques sobre el dibuix alhora que es diverteixen. 

"Tècniques grafico-plàstiques"
De 10 a 14 anys.
Dilluns de 18:00 a 19.30h
Professor: Gerard Torres

Taller on es treballen diferents tècniques pictòriques tant de base aquosa, seca i greixosa. El procés de treball és individualitzat, amb el seu propi projecte i partint del seu propi nivell tècnic.

"Projectes en creació"
A partir de 15 anys.
Divendres de 18:00 a 19.30
Professor: Gerard Torres

El procés de treball és individualitzat, on cada alumne avança al seu ritme, treballant amb la tècnica que necessita en cada moment. És un taller que pot donar suport i reforç a alumnes de Batxillerats Artístics tant a nivell conceptual com pràctic.

Amb el suport de