1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Seminari "El Primat Artista"

Vols saber la relació entre l'art i la història de l'evolució humana? Doncs vine al seminari que farem a l'Acadèmia impartit per l'arqueòleg, naturalista i explorador Jordi Serrallonga, Professor de Prehistòria i Evolució Humana a la Universitat Oberta de Catalunya. Ah, i amb la possibilitat de realitzar un viatge científic!
--
Programa:
11 febrer - Conferència gratuïta
EL XIMPANZÉ, UN CIENTÍFIC I L’ART D’EN JOAN MIRÓ:
LA CURIOSITAT INNATA DELS PRIMATS I LA INTERPRETACIÓ DEL MÓN

Els humans som una mena d’espècie escollida en aquest Planeta Blau que anomenem Terra? Definitivament, no. Vivim junt a moltes altres espècies, algunes de les quals comparteixen, amb nosaltres, la cultura, la tècnica i la capacitat estètica. La Història de l’Art no és únicament humana.

17 febrer - 1a Sessió
AVANTPASSATS FÒSSILS I L’EVOLUCIÓ DE LA MENT:
Homo naledi, ATAPUERCA I POBLACIONS DE NEANDERTALS

D’on venim? Qui som? Cap a on anem? Sempre ens han interessant els orígens, el comportament i el futur de la Humanitat. En aquest sentit, avui tenim molta informació sobre els nostres avantpassats i, conseqüentment, som intentant identificar les primeres proves fòssils del pensament simbòlic.

25 febrer - 2a Sessió
SÀPIENS I L’ESCLAT DE LA HISTÒRIA DE L’ART
MANIFESTACIONS ARTÍSTIQUES O FUNCIONALITAT?

L’aparició de l’Homo sapiens coincideix amb l’esclat de les manifestacions pictòriques rupestres i art moble en el registre arqueològic. Tots n’hem sentit parlar d’Altamira i de Lascaux, o de les venus paleolítiques. Però, parlem d’art o parlem de funcionalitat? Què s’amaga rere aquestes representacions?
--
Preus:
Socis: 30€ / No socis: 40€
Estudiants: 20% descompte

Amb el suport de