1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Sortida al Museu Europeu d'Art Modern de Barcelona

 

Encara sou a temps d’apuntar-vos a la sortida al Museu Europeu d’Art Modern de Barcelona.

Visita guiada a l’exposició. Art Figuratiu segles XX i XXI

 

DIA: Diumenge 19 de juny del 2016, matí

Si voleu més informació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. / 93 725 09 45

 

 

Us hi esperem!

 

Visites Culturals. Cementiri de Poblenou.

Un recorregut a través de cent anys d'història, del 1775 al 1888,  d'aquest recinte funerari, a través d'una mostra de diferents èpoques i estils d'alguns dels arquitectes i escultors més importants dels segles XIX i XX.
 
Descobrirem esdeveniments col·lectius i anècdotes personals; testimoniatge del ric teixit de connexions entre ciutat i cementiri.
 
Hora visita guiada:  12:30 h.
Durada  visita:  1 hora i 30 minuts
Preu:   5 € socis  -  6 €  no socis
 
Sortida en grup amb Ferrocarrils de la Generalitat estació Sabadell Centre a les 10 h. baix a l'andana.
Qui vulgui anar pel seu compte:
1. Tren fins a Plaça Catalunya / Metro Línia 4 (groga) direcció La Pau, sortida Llacuna.
2. Cotxe particular, passat la zona del fòrum, el cementiri és a l'Avinguda Icària, s/n prop de la Rambla del Poblenou.

VISITES CULTURALS. Museu Episcopal de Vic

VISITA GUIADA AL MUSEU EPISCOPAL DE VIC
Dissabte 16 de maig de 2015.

Aquest Museu declarat d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, fou inaugurat l'any 1891 pel bisbe Josep Morgades i Gili. Conserva una magnífica col·lecció d'art medieval amb obres mestres de pintura i escultura, del romànic i del gòtic català. Les col·leccions d'orfebreria, teixit, forja, vidre, mobiliari i ceràmica, ofereixen un complet recorregut per la història de l'art litúrgic i de les arts decoratives a Catalunya. El seu fons de valor excepcional, està integrat per més de 29.000 peces, que actualment s'exhibeixen en un nou edifici situat al costat de la Catedral de Vic equipat amb unes innovadores instal·lacions museístiques.

  

Informació pràctica:

Dissabte 16 de maig de 2015 

Lloc de trobada i horaris: Sortida des de Sabadell a les 8:15h a l'aparcament del Parc Catalunya (sota del Mirallac). Sortida en autocar a les 8:30h en direcció Vic. La visita al Museu Episcopal de Vic comença a les 10:00h. Al acabar es podrà entrar a la Catedral, situada a la mateixa plaça, per contemplar els murals de Josep Maria Sert. A continuació farem una ruta a peu i guiada visitant el centre històric de Vic. Un cop acabades les visites ens dirigirem a dinar al Restaurant  Casino de Vic situat en aquest emblemàtic edifici del centre de Vic. A 16:30h aproximadament agafarem l’autocar de retorn a Sabadell. 

Preu: 55 € socis  / 60 € no socis. Inclou entrada, visita guiada, transport en autocar i dinar.


Activitat oberta a tota persona interessada. Inscripcions a l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell F.P. / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. . t. 937250945 - Horari d'oficina: dl. a dv. de 16:30 a 20:30h. Passeig Manresa, 20 - 08202 Sabadell

 

 

Visites Culturals. Fundació Antoni Tàpies.


La imatge pública d’Antoni Tàpies va adquirir una categoria icònica que el connectava amb la pintura de l’expressionisme abstracte i la voluntat de fer de la subjectivitat un material de primer ordre.

Si bé les matèries cobraren un protagonisme insòlit, la capacitat d’acollir significats múltiples i l’allunyament dels continguts més literaris i narratius que van predominar en l’època anterior el van convertir en un prototip de l’artista modern.


Visitarem la col∙lecció permanent que inclou la seva emblemàtica escultura de el Mitjó.

Hora visita 10:30h. Durada 1 hora i mitja.

Preu 10€ socis i 12€ no socis

La Fundació està situada al c/Aragó, 255 de Barcelona

 

Metro Línia 3 verda, passeig de Gràcia


Informació i inscripcions:

Acadèmia de Belles Arts de Sabadell

Passeig de Manresa, 22 / 08202 Sabadell

Tel. 93 725 09 45

www.fbellesarts.org

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

horari d’oficina: dl. a dv. de 16:30 a 20:30

VISITES CULTURALS. Museu de Montserrat

VISITA GUIADA AL MUSEU DE MONTSERRAT.
Dissabte 18 d'abril de 2015.


Tornant de setmana santa i continuant amb l'activitat de les Visites guiades d'Art i Cultura que organitzem al llarg d'aquest 2014-15, oferim la quarta visita al Museu de Montserrat.


Inaugurat l'any 2011, el Museu de Montserrat ocupa espais arquitectònics creats l'any 1928 per l'arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch en el subsòl de la plaça. Inicialment contenia materials provinents de Terra Santa, Egipte, Síria i Iraq, amb la finalitat d'il·lustrar la Bíblia. Posteriorment es va incrementar la col·lecció amb pintures del Renaixement i del Barroc. Lany 2006 el Parlament de Catalunya va declarar el Museu de Montserrat, Museu d'Interès Nacional, essent un dels més visitats del país. 


La visita guiada que farem ens portarà a recórrer les col·leccions permanents del museu: les sales de pintura antiga, les de pintura moderna, les d'arqueologia i les d'art d'avantguarda. Veurem obres mestres del Museu des de Caravaggio fins a Picasso. Modernisme, Noucentisme, Avantguarda, Cubisme. 

 

Informació pràctica:

Dissabte 18 d'abril de 2015, a les 10.45h (la visita és a les 11.00h)
Lloc de trobada: Sortida des de Sabadell: RENFE estació Sabadell Centre, 9.00h a baix a l'andana per agafar el tren que surt a les 9:18h, fins a l'estació de Monistrol de Montserrat. Cremallera des de l'estació de Monistrol fins a Montserrat (cada 20 minuts). Trobada al Museu a les 10.45h (pels que vulguin anar pel seu compte o en cotxe). La visita comença a les 11.00h.
Preu: 15 € socis / 18 € no socis. Inclou entrada i visita guiada.
Durada: 2 hores (aproximadament) 

Activitat oberta a tota persona interessada. Inscripcions a l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell F.P. /  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. . t. 937250945 - Horari d'oficina: dl. a dv. de 16:30 a 20:30h. Passeig Manresa, 20 - 08202 Sabadell

 


Properes visites guiades d'Art i Cultura:

Museu Episcopal de Vic. Vic. Dissabte 16 de maig de 2015

 

VISITES CULTURALS. Monestir de Pedralbes

VISITA GUIADA AL MONESTIR DE PEDRALBES, BARCELONA.
Diumenge 22 de març de 2015.


Continuant amb l'activitat de les Visites guiades d'Art i Cultura que organitzem al llarg d'aquest 2014-15, us proposem la tercera visita, que és al Monestir de Pedralbes de Barcelona. 

 

El Museu Monestir de Pedralbes és propietat de les monges clarisses des de la seva fundació el segle XIV, pels reis Jaume II el Just i la seva última esposa la reina Elisenda de Moncada. El Monestir fou declarat monument històric i artístic de caràcter nacional l'any 1931. Des de l'any 1983 una part del recinte està oberta al públic com a museu.

 

L'espai més emblemàtic del Monestir és sens dubte el seu claustre gòtic, considerat el més gran del món. Visitarem la recentment restaurada Capella de Sant Miquel amb esplèndides pintures de Ferrer Bassa, l'Església, el sepulcre de la reina Elisenda, la sala capitular, la cuina, el dormitori i el claustre.

 

Informació pràctica

Diumenge 22 de març de 2015, a les 10.15h (la visita és a les 10.30h)

Lloc de trobada:

Sortida des de Sabadell: FGC estació Sabadell Rambla, 8.45h a baix a l'andana per agafar el tren que surt a les 9:00h, fins a l'estació de Sarrià. A Sarrià agafarem el metro L6 Reina Elisenda (1 parada) i després 15 minuts a peu fins el Monestir.

Trobada al Monestir a les 10.15h (pels que vulguin anar pel seu compte o en cotxe).

La visita comença a les 10.30h.

Durada: 2 hores. 

Preu: 10 € socis / 12 € no socis 

Cal fer el pagament per a reservar plaça, previ a la visita, a la seu de l'Acadèmia.

 

Activitat oberta a tota persona interessada. Inscripcions a l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell F.P. / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. . t. 937250945 - Horari d'oficina: dl. a dv. de 16:30 a 20:30h. Passeig Manresa, 20 - 08202 Sabadell

 

 

Properes visites guiades d'Art i Cultura:

Museu de Montserrat. Monestir de Montserrat. Dissabte 18 d’abril de 2015

Museu Episcopal de Vic. Vic. Dissabte 16 de maig de 2015. 

VISITES CULTURALS. Biblioteca Nacional de Catalunya

VISITA GUIADA A LA BIBLIOTECA NACIONAL DE CATALUNYA I EL MUSEU MARÈS. Dissabte 14 de febrer de 2015.


Encetem l'any continuant amb l'activitat de les Visites guiades d'Art i Cultura que organitzem al llarg d'aquest 2014-15. La segona visita és a la Biblioteca Nacional de Catalunya i el Museu Marès.


Visitarem la Biblioteca Nacional de Catalunya, ubicada en un edifici de gran interès històric com és l’antic Hospital de la Santa Creu al districte de Ciutat Vella. Custodia un valuós fons patrimonial, i els seus documents, molts d’ells digitalitzats, estan disponibles per la consulta i consten de catàlegs, mapes, manuscrits, partitures, fotografies, còdexs, fragments de pergamí i gravats. El Museu Marès, ubicat al mateix edifici, acull una valuosa col·lecció bibliogràfica de notable interès patrimonial, que va ser donada a la institució per l’artista i col·leccionista Frederic Marès. Es tracta d’un veritable Museu del Llibre amb una col·lecció integrada per més de 1.500 documents, alguns dels quals amb més de mil anys d’història.


Informació pràctica: 

Dissabte 14 de febrer de 2015, a les 10.30h (la visita és a les 11.00h)
Lloc de trobada C/ Hospital, nº 56. Barcelona (antic Hospital de la Santa Creu)
Preu: 5 € 
Durada: 1 hora. Es visita la Biblioteca i el Museu del llibre Frederic Mares.
Accés proper al transport públic (FFGG, Renfe, Metro). 
Inscripcions a l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell F.P. / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. t. 937250945 - Horari d'oficina: dl. a dv. de 16:30 a 20:30h.


Properes visites guiades d'Art i Cultura:

Monestir de Pedralbes. Barcelona. Diumenge 22 de març de 2015
Museu de Montserrat. Monestir de Montserrat. Dissabte 18 d’abril de 2015
Museu Episcopal de Vic. Vic. Dissabte 16 de maig de 2015

VISITES CULTURALS. Can Framis

VISITA GUIADA A CAN FRAMIS. FUNDACIÓ VILA CASAS. BARCELONA. Diumenge 23 de novembre de 2014.

Encetem una nova activitat a l'Acadèmia: les Visites guiades d'Art i Cultura que organitzem al llarg d'aquest 2014-15. La primera visita és al Museu Can Framis.

El Museu Can Framis està situat al districte tecnològic barceloní del 22@ i és un dels cinc espais de que disposa la Fundació Vila Casas per la promoció de l’Art Contemporani Català. Aquest Museu creat l’any 2009 està ubicat en una antiga fàbrica de llana del Poble Nou, del segle XVIII, rehabilitada per l’arquitecte Jordi Badia, que ocupa més de 5.800 m2. El fons pictòric de la Fundació Vila Casas ofereix al visitant la possibilitat de comprendre l’individu i el món que l’envolta a través d’una col•lecció integrada i un espai de diàleg i de comunicació obert a tothom en el qual convergeixen diversos llenguatges entre obres de Tàpies, Llimós, Plensa, Viladecans i molts d’altres.

Actualment acull una exposició temporal del pintor i gravador sabadellenc, Agustí Puig, que porta per títol “Va voler ser boira i va voler ser vent”. Una quinzena d’obres de manufactura ràpida i vigorosa, en que els colors terrossos, rogencs, blancs i negres, esdevenen espais de reflexió sobre l’essència de la vida. Influït per la transvanguarda, el còmic i el disseny gràfic, reivindica les arrels de l’art pop en una producció artística en la que l’home i el seu context formen el nucli central.


Informació pràctica

Diumenge 23 de novembre.

Hora de sortida: 9:30h a l'estació Sabadell centre - Renfe (Sabadell) - a baix a les màquines de pagar-. els que vulguin anar pel seu compte en tren o cotxe, ens trobarem al vestíbul del museu a les 11:00h. Tindrem una hora per visitar l'exposició temporal i la botiga, i després, a les 12:00h iniciarem la visita guiada a l'exposició permanent del museu d'una hora i mitja de durada. 

El preu de l'entrada és de 5 €, que tothom pagarà allà mateix. Cal fer reserva prèvia contactant a l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell.F.P.


Més info i inscripcions:

Acadèmia de Belles Arts de Sabadell F.P. - Passeig Manresa, 20 - 08202 Sabadell

t. 937250945 - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - Horari d'oficina: dl. a dv. de 16:30 a 20:30h.

 

Amb el suport de