1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Aureli San Pedro

Aureli San Pedro - "Diane
Aquesta sèrie comença amb un treball introductori anomenat “absències”. En ell treballava els espais buits i els seus elements suggerint el concepte d’absència. “Diane” es centra en l’estudi de diferents fotografies de una de les grans fotògrafes dels anys 60, Diane Arbus. Vaig decidir utilitzar aquestes cronologies perquè pressuposava que els personatges que hi apareixien eren morts. Amb aquest concepte obvio els individus que apareixen a les fotografies originals i m’apropio dels seus fons amb la intenció d’explicar l’absència i el buit que deixen les persones, la petjada intangible que resideix al voltant i la relació amb el record.
Per aconseguir acotar el missatge que volia transmetre, vaig decidir introduir el títol de la fotografia original com a obra mateixa, presentant la descripció, la data i el lloc de la seva presa. Amb aquesta introducció aconsegueixo fer entendre la diferencia temporal entre el dibuix i la fotografia, entre el que existeix i el que ja no.
La sèrie Diane al·ludeix a una paradoxa tan complicada com és la presencia a través de l’absència, fent que ens adonem que hi ha alguna cosa que manca precisament a causa del fet que no la veiem ,ja que possiblement, si fos present, ni tan sols ens cridaria l’atenció.

Amb el suport de